Anthony / by Karim Nader

Located on the 20th floor of a Beiruti tower, the apartment benefits from a spectacular exposure to light and view. Maybe too much of an exposure, so much light that it demands a darkening. 

Combined with a certain affinity for modernity and the purity of its lines, clear architectural references - Gerrit Rietveld, Le Corbusier, Eileen Grey... find their way as the necessary accents in primary color of an otherwise neutral background. The consistent grey cement palette on floor and walls is only contradicted by the lightness of a natural wood ceiling where a few Calder-like 'mobiles' serve as decorative light accents. Dark black corridor and apartment entrance serve as 'blind transitions' while the multi-guest bedroom doubles as a yoga space and home office. Above the red-blue bed in the master bedroom, a stylized plan of the house serves as a poetic map of this modernist homage. 

Project Status: Under Construction. 

Project Team: Karim Nader with Yasmina Baladi, Elie Christian Naameh, Bassel Sleem.

Construction by GammeHawat.